
- -zł30.00
- -zł30.00
Yatagan uniwersalny nóż kuchenny z lekko wygiętą klingą Długość klingi 6" = 15,6 cm Wysokiej jakości stal węglowa |
W dzisiejszych czasach technologicznego pośpiechu, któremu zawdzięczamy produkcję na masową skalę rzadko spotyka się produkt, który jest wytwarzany dokładnie tak samo jak przed stu laty.
Noże Windmühle należą do tego rodzaju, który produkowany jest ręcznie, oraz z tych samych materiałów jak przed laty.
Dzięki pracochłonnemu procesowi ręcznego szlifowania, które określa się jako błękitne plistowanie, klingi noży posiadają delikatny odcień tęczowy. Krawędź tnąca ostrza posiada tzw. szlif cienki-szpiczasty. Noże produkowane maszynowo mają krótką, stożkową krawędź tnącą, która nigdy nie osiągnie takiej ostrości jak noże klasyczne Windmühle.
Wadą noży ze stali węglowej jest ich podatność na rdzewienie. Pozostawione nieumyte po cięciu kwaśnych owoców wydzielają metaliczny posmak.
Pielęgnacja noży ze stali węglowej: po użyciu noży należy je od razu umyć i osuszyć. Cały nóż od czasu do czasu należy posmarować olejem do pielęgnacji stali. Jeśli takiego nie posiadamy może to być każdy inny spożywczy (lniany, orzechowy, rzepakowy, itp.)
Noż kuty Burgvogel z serii Master Line
uniwersalny z ostrzem sztywnym
Pas do ostrzenia zawieszany ze skóry bydlęcej
Rozmiar 345 x 50 mm
Najprostszy pas do ostrzenia brzytew
Herold Solingen
Pas ze skóry - naturalny, niepastowany.
Długość całkowita 580 x 80 mm
Skóra robocza 410 mm
Herold Solingen
Obieraczka podłużna do warzyw i owoców
Brzytwa Carpe Diem
Multiwood Karneol | Kod produktu: 114583
Nóż kuty do trybowania z giętkim ostrzem
długość15 cm flex / giętki
Pilnik do paznokci Saphir długość 17 cm
Kod produktu: 30017
Nóż kuchenny wielozadaniowy Yatagan Windmühle 6" | Kod produktu: 1809,600,02
Product Comments
Your review appreciation cannot be sent
Report comment
Report sent
Your report cannot be sent