
- -zł30.00
- -zł30.00
Nóż Santoku wywodzi swoje pochodzenie z Japoni. W wolnym tłumaczeniu słowo "Santoku" oznacza "trzy cnoty" i do trzech głównych zastosowań nóż ten został przeznaczony. Idealnie nadaje się do krojenia, siekania i krojenia w kostkę. Każdy kto choć raz miał taki nóż w ręce z niechęcią używa innych noży! Nóż ten szczególnie nadaje się do cięcia ryb, warzyw, mięsa z drobnymi kostkami lub mięsa bez kości. Dzięki odpowiednio dobranemu stosunkowi długości ostrza do długości uchwytu nóż jest doskonale zbalansowany dzięki czemu praca nim to prawdziwa przyjemność.
Podstawowe parametry noża:
Noże serii Tradycyjnej wykonuje się z pojedynczego kawałka nierdzewnej stali chromowo-wanadowo-molibdenowej (X50 Cr MoV15) wykuwanej ręcznie. Klingi hartowane w lodzie dla ekstremalnej twardości i sprężystości. Ręcznie ostrzone. Doskonałe noże do codziennego użytku w każdej kuchni, zarówno domowej jak i profesjonalnego kucharza. Uchwyty wykonane z tworzywa sztucznego POM hermetycznie uszczelnione, montowane na 3 nity.
Noż kuty do szynki Burgvogel z serii Master Line
Długość ostrza 18 cm
giętki / flexi
Nóż kucharski kuty Burgvogel Solingen
seria Master Line
15 cm
Nóż kuty do trybowania z twardym ostrzem
długość13 cm
Nóż Burgvogel Solingen Master Line
do pieczywa 23 cm ząbkowany
Kuty nóż do steków/mięsa Burgvogel Solingen seria Master Line
długość ostrza 12 cm
ostrze częściowo ząbkowane
Nóż kucharski kuty Burgvogel Solingen
seria Master Line
23 cm
Kuty nóż do wędlin Burgvogel Solingen seria Master Line
długość ostrza 15 cm
Kuty nóż Burgvogel Solingen seria Master Line
długość ostrza 9 cm
typ noża ptasi dziób
Nóż Santoku Burgvogel Solingen
seria Master Line
18 cm z wyżłobieniami
Product Comments
Your review appreciation cannot be sent
Report comment
Report sent
Your report cannot be sent