

Nóż Santoku wywodzi swoje pochodzenie z Japoni. W wolnym tłumaczeniu słowo "Santoku" oznacza "trzy cnoty" i do trzech głównych zastosowań nóż ten został przeznaczony. Idealnie nadaje się do krojenia, siekania i krojenia w kostkę. Każdy kto choć raz miał taki nóż w ręce z niechęcią używa innych noży! Nóż ten szczególnie nadaje się do cięcia ryb, warzyw, mięsa z drobnymi kostkami lub mięsa bez kości. Dzięki odpowiednio dobranemu stosunkowi długości ostrza do długości uchwytu nóż jest doskonale zbalansowany dzięki czemu praca nim to prawdziwa przyjemność.
Podstawowe parametry noża:
- Seria: Master Line
- Kod produktu: 610.95.18
- Długość ostrza: 18 cm
- Możliwość mycia w zmywarce: TAK
Noże serii Tradycyjnej wykonuje się z pojedynczego kawałka nierdzewnej stali chromowo-wanadowo-molibdenowej (X50 Cr MoV15) wykuwanej ręcznie. Klingi hartowane w lodzie dla ekstremalnej twardości i sprężystości. Ręcznie ostrzone. Doskonałe noże do codziennego użytku w każdej kuchni, zarówno domowej jak i profesjonalnego kucharza. Uchwyty wykonane z tworzywa sztucznego POM hermetycznie uszczelnione, montowane na 3 nity.
In the same category
- -zł30.00
- -zł30.00
- -zł30.00
- -zł30.00
Product Comments
Your review appreciation cannot be sent
Report comment
Report sent
Your report cannot be sent