Nóż do twardych serów. Niezbędne wyposażenie dla wszystkich smakoszy serów długo dojrzewających. Krojenie parmezanu za pomocą tego noża to wręcz dziecinna zabawa. Bardzo mocna i ostra klinga zapewnia precyzyjne krojenie nawet najtwardszego kawałka sera.
Podstawowe parametry noża:
- Seria: Alpha z dębu beczkowego
- Kod produktu: 1805-10
- Długość ostrza: 10 cm
- Możliwość mycia w zmywarce: NIE
Noże serii Alpha z dębu beczkowego wykonane są z jednego kawałka szlachetnej stali molibdenowej (X 50 Cr MoV 15) wykuwanej ręcznie. Do uzyskania wyrobu gotowego, kawałek stali poddawany jest ponad 40 czynnościom obróbki mechanicznej i termicznej. Dzięki całkowicie ręcznemu procesowi produkcji uzyskiwane wyroby posiadają niezrównaną jakość i dokładność wykonania.
Dzięki temu, że noże serii Alpha z dębu beczkowego wykonane zostały z jednego kawałka metalu oraz dzięki dodatkowym wzmocnieniom na początku i końcu uchwytu zapewniają jedyne w swoim rodzaju utrzymanie równowagi noża w czasie pracy.
Wypolerowane na lustro okładki uchwytów noży serii Alpha z dębu beczkowego wykonane są z sezonowanego drewna pochodzącego z ponad 80-letnich beczek, w których uprzednio przechowywano wino. To bardzo rzadkie drewno jest jednocześnie piękne, jak też praktycznie niezniszczalne, co czyni te noże prawdziwymi rarytasami w każdej kuchni. Noże serii Alpha z dębu beczkowego stanowią gustowne i niebanalne uzupełnienie każdej kuchni, szczególnie dla osób które kochają gotować oraz lubią otaczać się przedmiotami o doskonałych walorach użytkowych i wyszukanym wzornictwie.
Dzięki swoim walorom w roku 2007 cała seria noży Alpha z dębu beczkowego została uhonorowana prestiżową nagrodą RED DOT DESIGN AWARD. Seria noży Alpha z dębu beczkowego została zaprojektowana i rozwinięta przy współudziale gwiazdora kucharskiego Haralda Rüssela.
Komentarze do produktu
Twoje uznanie komentarza nie mogło być wysłane
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie mogło być wysłane