Jakie cechy powinien posiadać dobry nóż do kuchni?
- Nowości
- 0 lubi
- 29 wyświetlenia
- 0 komentarze


Dobry nóż musi posiadać następujące cechy podstawowe:
- być bardzo ostry,
- pozostawać ostry przez długi czas,
- gwarantować pewny uchwyt czyli dobrze leżeć w dłoni
- być doskonale wyważony, aby zapewnić niemęczącą i bezpieczną pracę przez cały czas.
Twardość stali ostrzy noży Güde wynosząca około. 57-58 HRc (w skali Rockwella) oraz kąt ostrza wynoszący około 33 stopni zapewniają optymalną ostrość noża i zachowanie przez długi czas stanu krawędzi noży serii Alpha.
Unikalny kształt rękojeści, pełny chwyt i podwójny wałek typowy dla GÜDE gwarantują doskonały uchwyt i wyważenie noży serii Alpha w czasie pracy.
komentarze (0)