

Solingen Güde nóż do szpikowania serii Alpha Oliwkowa.
Niezbędne narzędzie przy szpikowaniu chudego mięsa
Güde Solingen
Seria Alpha Olive
Niezbędne narzędzie przy szpikowaniu chudego mięsa i dziczyzny. Mocna klinga z ostrym czubkiem z łatwością przebija się przez nawet najchudsze mięso.
Podstawowe parametry noża:
Seria: Alpha oliwkowa
Kod produktu: X764-08
Długość ostrza: 8 cm
Możliwość mycia w zmywarce: NIE
Noże serii Alpha Oliwkowa wykonane są z pojedynczego kawałka szlachetnej stali molibdenowej.
Całość procesu produkcji noża odbywa się ręcznie. Aby wyprodukować nóż, kawałek stali poddawany jest ponad 40 czynnościom obróbki mechanicznej i termicznej. Dzięki całkowicie ręcznemu procesowi produkcji uzyskiwane wyroby posiadają niezrównaną jakość i dokładność wykonania.
Uchwyt noża wyposażony jest w dodatkowe wzmocnienia na obydwu końcach. Dzięki temu uzyskano lepsze utrzymanie balansu noża w czasie pracy.
Okładziny uchwytu noża wykonane są z bardzo twardego minimum 100-200 letniego drewna oliwkowego. Drewno to zostało specjalnie wyselekcjonowane. Głównymi kryteriami jego wyboru jest odporność na warunki użytkowania i piękne słoje.
Rękojeść noża wypolerowana została na gładko. W efekcie końcowym daje to uczucie niesamowitego ciepła i lekkości przy pracy.
Wszystkie te walory znakomicie podkreślają elegancję i unikalność każdego noża.
Noże serii Alpha oliwkowa są doskonałym wyposażeniem dla ludzi kochających gotować. Docenią je także ludzie ceniący niebanalne wzornictwo i styl.
Idealnie sprawdzą się również w rękach profesjonalnego kucharza.
Zobacz także