Profesjonalny widelec do porcjowania mięsa. Niezbędny w każdej kuchni gdzie piecze się mięso w całości jak też nieoceniony w przy porcjowaniu dziczyzny.
Podstawowe parametry widelca:
- Seria: Alpha oliwkowa
- Kod produktu: X096-18
- Długość zębów: 18 cm
- Możliwość mycia w zmywarce: NIE
Noże serii Alpha oliwkowa wykonane są z jednego kawałka szlachetnej stali molibdenowej (X 50 Cr MoV 15) wykuwanej ręcznie. Do uzyskania wyrobu gotowego, kawałek stali poddawany jest ponad 40 czynnościom obróbki mechanicznej i termicznej. Dzięki całkowicie ręcznemu procesowi produkcji uzyskiwane wyroby posiadają niezrównaną jakość i dokładność wykonania.
Dzięki temu, że noże serii Alpha oliwkowa wykonane zostały z jednego kawałka metalu oraz dzięki dodatkowym wzmocnieniom na początku i końcu uchwytu zapewniają jedyne w swoim rodzaju utrzymanie równowagi noża w czasie pracy.
Okładki uchwytów noży serii Alpha oliwkowa wykonane są z bardzo twardego 100-200 letniego drewna oliwkowego, specjalnie selekcjonowanego ze względu na jego odporność na warunki atmosferyczne i piękne słoje. Wykończone są one za pomocą polerowania na lustro. Walory te znakomicie podkreślają elegancję i unikalność każdego noża. Noże serii Alpha oliwkowa są doskonałym wyposażeniem dla ludzi kochających gotować i ceniących jednocześnie niebanalne wzornictwo i styl. Idealne również dla profesjonalnego kucharza.
Komentarze do produktu
Twoje uznanie komentarza nie mogło być wysłane
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie mogło być wysłane