
Ostrze do szyb trójotworowe 60 mm 25 szt stal nierdzewna
Rozmiar ostrza: 60 x 22 x 0,20 mm.
Grubość klingi 0,20 mm
Krótki dystans między otworami
Boki proste
Stal nierdzewna
BOX 25 sztuk
Made in Germany
Güde Delta - nóż do filetowania, giętki 21 cm | Kod produktu: D765-21F
Nóż do filetowania. Giętka i bardzo ostra klinga noża z łatwością wykrawa filety z największej nawet ryby. Obowiązkowe wyposażenie w każdej kuchni gdzie przyrządza się potrawy z ryb. Podstawowe parametry noża:
Noże serii Delta wykonane są z jednego kawałka szlachetnej stali chromowo-wanadowo-molibdenowej wykuwanej ręcznie. Do uzyskania gotowego wyrobu, kawałek stali poddawany jest ponad 40 manualnym zabiegom obróbki mechanicznej i termicznej. Dzięki całkowicie ręcznemu procesowi produkcji uzyskiwane wyroby posiadają niezrównaną jakość i dokładność wykonania.
Ręcznie kute noże serii Delta wykonane zostały z jednego kawałka stali oraz uzupełnione wyjątkowo szlachetnym drewnem grenadilla.
Pochodzące z Afryki drewno Grenadilla zaliczane jest do najtwardszych oraz najbardziej zwartych w swojej strukturze. Bogate w żywice drewno jest odporne na wilgoć i nie ulega spaczeniu. Z drewna Grenadilla wytwarzane są przede wszystkim wysokiej jakości dęte instrumenty muzyczne.
Masywny nóż w połączeniu z wkomponowanym drewnem nadaje nożom niezrównane zbalansowanie.
Zalecenia przy pielęgnacji noży z drewnianymi okładzinami:
- noży nie należy pozostawiać zabrudzonych, z resztkami kwaśnych substancji
- nie pozostawiać w wodzie
- nie myć w zmywarkach
- nie pozostawiać luzem w szufladzie
- unikać podkładek do krojenia z kamienia i ceramiki
Produkt |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dostępność |
|
|
|
|
Cena |
610,00 zł
|
605,00 zł
|
620,00 zł
|
620,00 zł
|
Opis |
Güde Delta - nóż do filetowania, giętki 21 cm | Kod produktu: D765-21F |
Kuty nóż kucharski Karl Güde Solingen 21 cm Uchwyt z drewna śliwy Kod produktu: 6805/21 |
Brzytwa Revisor Solingen
|
Brzytwa Schulze Solingen
|
Niema cech do porównania | ||||
Komentarze o produkcie