Güde Alpha Mikarta nóż do szpikowania z klingą 10 cm
Niezbędne narzędzie przy szpikowaniu chudego mięsa i dziczyzny. Mocna klinga z ostrym czubkiem z łatwością przebija się przez mięso, tworząc w ten sposób przestrzeń do umieszczania słoniny.
Podstawowe parametry noża:
- Seria: Alpha Mikarta
- Kod produktu: M764-10
- Długość ostrza: 10 cm
- Możliwość mycia w zmywarce: NIE
Noże serii Alpha Mikarta wykonane są z jednego kawałka szlachetnej stali chromowo-wanadowo-molibdenowej wykuwanej ręcznie. Do uzyskania wyrobu gotowego, kawałek stali poddawany jest ponad 40 czynnościom obróbki mechanicznej i termicznej. Dzięki całkowicie ręcznemu procesowi produkcji uzyskiwane wyroby posiadają niezrównaną jakość i dokładność wykonania.
Dzięki temu, że noże serii Alpha Mikarta wykonane zostały z jednego kawałka metalu oraz dzięki dodatkowym wzmocnieniom na początku i końcu uchwytu zapewniają jedyne w swoim rodzaju utrzymanie równowagi noża w czasie pracy.
Uchwyty wykonane z czerwono-czarnej micarty. Micarta jest wyjątkowo stabilnym materiałem wykonanym z naturalnych tkanin oraz żywicy. Warstwy tworzyw poddawane są sklejaniu pod wysokim ciśnieniem, następnie kształtowane do odpowiedniej wielkości uchwytu i polerowane. Okładziny z micarty są odporne na wilgoć, ścieranie i uderzenia.
Szybkie porównanie
Produkt |
Karl Güde nóż kuty szefa kuchni, 21 cm | Nóż do trybowania Güde Solingen 16 cm | Nóż do łososia Burgvogel Solingen seria Comfort Line 20 cm |
Dostępność |
|
|
|
Cena |
335,77 zł
|
341,46 zł
|
349,59 zł
|
Opis |
Karl Güde nóż kuty szefa kuchni, 21 cm | Kod produktu: 6805/21 |
Nóż do trybowania, ostrze o długości 16 cm Kod produktu: 1703-16 Güde Solingen Seria Alpha |
Nóż do łososia 20 cm Seria Comfort Line Kod produktu: 6980.911.20 |
Długość ostrza |
16 cm | ||
Możliwość mycia w zmywarce |
TAK | ||
Materiał klingi |
stal nierdzewna chromowo- molybdenowo-wanadowa | ||
Twardość HRC |
57-58 | ||
Rodzaj klingi |
sztywna | ||
Komentarze do produktu
Twoje uznanie komentarza nie mogło być wysłane
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie mogło być wysłane