Nóż Santoku wywodzi swoje pochodzenie z Japoni. W wolnym tłumaczeniu słowo "Santoku" oznacza "trzy cnoty" i do trzech głównych zastosowań nóż ten został przeznaczony. Idealnie nadaje się do krojenia, siekania i krojenia w kostkę. Każdy kto choć raz miał taki nóż w ręce z niechęcią używa innych noży! Nóż ten szczególnie nadaje się do cięcia ryb, warzyw, mięsa z drobnymi kostkami lub mięsa bez kości. Dzięki odpowiednio dobranemu stosunkowi długości ostrza do długości uchwytu nóż jest doskonale zbalansowany dzięki czemu praca nim to prawdziwa przyjemność.
Podstawowe parametry noża:
- Seria: Master Line
- Kod produktu: 610.95.18
- Długość ostrza: 18 cm
- Możliwość mycia w zmywarce: TAK
Noże serii Tradycyjnej wykonuje się z pojedynczego kawałka nierdzewnej stali chromowo-wanadowo-molibdenowej (X50 Cr MoV15) wykuwanej ręcznie. Klingi hartowane w lodzie dla ekstremalnej twardości i sprężystości. Ręcznie ostrzone. Doskonałe noże do codziennego użytku w każdej kuchni, zarówno domowej jak i profesjonalnego kucharza. Uchwyty wykonane z tworzywa sztucznego POM hermetycznie uszczelnione. Końcówka trzpienia dekoracyjnie wkomponowana w uchwyt.
Szczegóły produktu
Szybkie porównanie
Produkt |
Nóż do szynki Burgvogel Solingen Master Line 26 cm | Nóż do szynki Burgvogel Solingen Master Line 20 cm z grantonami |
Dostępność |
|
|
Cena |
353,66 zł
|
353,66 zł
|
Opis |
Noż kuty do szynki Burgvogel z serii Master Line długość ostrza 26 cm |
Noż kuty do szynki Burgvogel z serii Master Line długośc 26 cm z grantonami 6880.951.20 K |
Długość ostrza |
26 cm | 20 cm |
Możliwość mycia w zmywarce |
TAK | TAK |
Wykończenie |
grantony na ostrzu | |
Materiał klingi |
stal nierdzewna chromowo- molybdenowo-wanadowa | stal nierdzewna chromowo- molybdenowo-wanadowa |
Okładzina rękojeści |
tworzywo sztuczne | tworzywo sztuczne |
Komentarze do produktu
Twoje uznanie komentarza nie mogło być wysłane
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie mogło być wysłane