Widelec do mięsa, 16 cm

    Widelec Solingen kuty do mięsa, 16 cm

    359,00 zł
    Brutto
    Kod produktu: X096-16

    Widelec do mięsa, 16 cm

    Kuty, wykonany z jednego kawałka stali

    Kod produktu: X096-16

    Ilość
      W magazynie

    Profesjonalny widelec do porcjowania mięsa. Niezbędny w każdej kuchni gdzie piecze się mięso w całości jak też nieoceniony w przy porcjowaniu dziczyzny. 

    Podstawowe parametry widelca:

    • Seria: Alpha oliwkowa
    • Kod produktu: X096-16
    • Długość zębów: 16 cm
    • Możliwość mycia w zmywarce: NIE

    Noże serii Alpha oliwkowa wykonane są z jednego kawałka szlachetnej stali molibdenowej (X 50 Cr MoV 15) wykuwanej ręcznie. Do uzyskania wyrobu gotowego, kawałek stali poddawany jest ponad 40 czynnościom obróbki mechanicznej i termicznej. Dzięki całkowicie ręcznemu procesowi produkcji uzyskiwane wyroby posiadają niezrównaną jakość i dokładność wykonania.

    Dzięki temu, że noże serii Alpha oliwkowa wykonane zostały z jednego kawałka metalu oraz dzięki dodatkowym wzmocnieniom na początku i końcu uchwytu zapewniają jedyne w swoim rodzaju utrzymanie równowagi noża w czasie pracy.

    Okładki uchwytów noży serii Alpha oliwkowa wykonane są z bardzo twardego 100-200 letniego drewna oliwkowego, specjalnie selekcjonowanego ze względu na jego odporność na warunki atmosferyczne i piękne słoje. Wykończone są one za pomocą polerowania na lustro. Walory te znakomicie podkreślają elegancję i unikalność każdego noża. Noże serii Alpha oliwkowa są doskonałym wyposażeniem dla ludzi kochających gotować i ceniących jednocześnie niebanalne wzornictwo i styl. Idealne również dla profesjonalnego kucharza.

    Szczegóły produktu

    X096-16