Nóż do rozkrawania szynek. Niezbędny nóż w wyposażeniu każdej kuchni a także dla wszystkich miłośników wędzenia mięsa. Narzędzie do wszelkich prac przygotowawczych jak i krojenia mięsa i wędlin. Sprawdza się wszędzie tam gdzie potrzeba pewnego i dokładnego cięcia.
Podstawowe parametry noża:
- Seria: Bricole di Venezia
- Kod produktu: V765-21
- Długość ostrza: 21 cm
- Możliwość mycia w zmywarce: NIE
Co 100 lat wymieniane są w Wenecji dębowe słupy cumownicze. Kilka z nich zostało sprowadzonych do kuźni Franz Güde po to, aby swój urok drewna mogły wyrazić jako okładzina noża. Serię tworzą cztery podstawowe noże. Urok włoskiej metropolii został w ciekawy sposób przeniesiony do kuchni i tym sposobem może zaprezentować swoja wyjątkową okazałość.
Technologia kucia matrycowego pozwala na swobodę w tworzeniu designu noży. Od rękojeści do samego czubka noża można tworzyć dowolnie kształty, których wykonanie przy użyciu innych technologii nie byłoby możliwe. Idea wzornictwa wyrażona w serii Alpha jest możliwa wyłącznie dzięki procesowi matrycowego kucia. Godne podziwu staje się wyjaśnienie, dlaczego założona w 1901 roku kuźnia Güde pozostała wierna swoim tradycjom już cztery pokolenia.
Charakterystyczną cechą wielu serii wychodzących z kuźni Güde jest rozpoznawalna podwójna głowica. Jedna w postaci pogrubionej nasady, która znajduję się między ostrzem, a rękojeścią i stanowi wzmocnienie odkuwki, zapewnia balans noża, a co najważniejsze ochronę dla dłoni. Druga głowica osadzona na końcu uchwytu ma również na celu zbalansowanie noża i nadanie mu charakterystycznego wzmocnienia.
Komentarze do produktu
Twoje uznanie komentarza nie mogło być wysłane
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie mogło być wysłane