Nóż szefa kuchni. Podstawowy nóż dla wszystkich osób które lubią gotować jak również dla profesjonalnych szefów kuchni. Cięcie, siekanie czy kostkowanie to zajęcia które ten nóż lubi najbardziej. Używając go noża praca w kuchni staje się prawdziwą przyjemnością. Okładziny zostały z drewna dębowego słupów cumowniczych
Podstawowe parametry noża:
Seria: Bricole di Venezia
Kod produktu: V805-21
Długość ostrza: 21 cm
Możliwość mycia w zmywarce: NIE
Co 100 lat wymieniane są w Wenecji dębowe słupy cumownicze. Kilka z nich zostało sprowadzonych do kuźni Franz Güde po to, aby swój urok drewna mogły wyrazić jako okładzina noża. Serię tworzą cztery podstawowe noże. Urok włoskiej metropolii został w ciekawy sposób przeniesiony do kuchni i tym sposobem może zaprezentować swoja wyjątkową okazałość.
Technologia kucia matrycowego pozwala na swobodę w tworzeniu designu noży. Od rękojeści do samego czubka noża można tworzyć dowolnie kształty, których wykonanie przy użyciu innych technologii nie byłoby możliwe. Idea wzornictwa wyrażona w serii Alpha jest możliwa wyłącznie dzięki procesowi matrycowego kucia. Godne podziwu staje się wyjaśnienie, dlaczego założona w 1901 roku kuźnia Güde pozostała wierna swoim tradycjom już cztery pokolenia.
Charakterystyczną cechą wielu serii wychodzących z kuźni Güde jest rozpoznawalna podwójna głowica. Jedna w postaci pogrubionej nasady, która znajduję się między ostrzem, a rękojeścią i stanowi wzmocnienie odkuwki, zapewnia balans noża, a co najważniejsze ochronę dla dłoni. Druga głowica osadzona na końcu uchwytu ma również na celu zbalansowanie noża i nadanie mu charakterystycznego wzmocnienia.
Komentarze do produktu
Twoje uznanie komentarza nie mogło być wysłane
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie mogło być wysłane