óż do chleba któremu żaden chleb się nie oprze. Za pomocą tego noża z łatwością ukroisz nawet najbardziej miękki i kruchy chleb. Praca tym nożem to prawdziwa przyjemność.
Podstawowe parametry noża:
- Seria: Bricole di Venezia
- Kod produktu: V431-32
- Długość ostrza: 32 cm
- Możliwość mycia w zmywarce: NIE
Co 100 lat wymieniane są w Wenecji dębowe słupy cumownicze. Kilka z nich zostało sprowadzonych do kuźni Franz Güde po to, aby swój urok drewna mogły wyrazić jako okładzina noża. Serię tworzą cztery podstawowe noże. Urok włoskiej metropolii został w ciekawy sposób przeniesiony do kuchni i tym sposobem może zaprezentować swoja wyjątkową okazałość.
Technologia kucia matrycowego pozwala na swobodę w tworzeniu designu noży. Od rękojeści do samego czubka noża można tworzyć dowolnie kształty, których wykonanie przy użyciu innych technologii nie byłoby możliwe. Idea wzornictwa wyrażona w serii Alpha jest możliwa wyłącznie dzięki procesowi matrycowego kucia. Godne podziwu staje się wyjaśnienie, dlaczego założona w 1901 roku kuźnia Güde pozostała wierna swoim tradycjom już cztery pokolenia.
Charakterystyczną cechą wielu serii wychodzących z kuźni Güde jest rozpoznawalna podwójna głowica. Jedna w postaci pogrubionej nasady, która znajduję się między ostrzem, a rękojeścią i stanowi wzmocnienie odkuwki, zapewnia balans noża, a co najważniejsze ochronę dla dłoni. Druga głowica osadzona na końcu uchwytu ma również na celu zbalansowanie noża i nadanie mu charakterystycznego wzmocnienia.
Komentarze do produktu
Twoje uznanie komentarza nie mogło być wysłane
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie mogło być wysłane