
Kuty nóż kucharski16 cm Solingen Franz Güde Seria Kappa
Kuty nóż kucharski
Güde Kappa Solingen
16 cm
Kod produktu: 0805-16
Kuty widelec do porcjowania mięsa, 16 cm
Solingen Franz Güde Seria Kappa
Kod produktu: 0096-16
Profesjonalny widelec do mięsa. Niezbędny w każdej kuchni gdzie piecze się mięso w całości jak też nieoceniony w przy porcjowaniu dziczyzny.
Podstawowe parametry widelca:
Noże serii Kappa wykonane są z jednego kawałka szlachetnej stali molibdenowej (X 50 Cr MoV 15) wykuwanej ręcznie. Do uzyskania wyrobu gotowego, kawałek stali poddawany jest ponad 30 czynnościom obróbki mechanicznej i termicznej. Dzięki całkowicie ręcznemu procesowi produkcji uzyskiwane wyroby posiadają niezrównaną jakość i dokładność wykonania.
Noże z serii Kappa w czasie procesu produkcyjnego są poddawane między innymi procesowi hartowania w lodzie w temperaturze -82°C przez co posiadają one bardzo dużą twardość przy zachowaniu dużej elastyczności, co czyni je wspaniałym narzędziem w rękach każdego kto się nimi posługuje.
Dzięki temu, że noże serii Kappa wykonane zostały z pełnego metalu zapewniają jedyne w swoim rodzaju utrzymanie równowagi i balansu.
Tradycyjny sposób produkcji tych noży, a zarazem innowacyjny i ponadczasowy Design przyniosły serii Kappa nagrodę RED DOT DESIGN AWARD.
Produkt |
![]() |
![]() |
![]() |
Dostępność |
|
|
|
Cena |
505,00 zł
|
515,00 zł
|
515,00 zł
|
Opis |
Kuty widelec do porcjowania mięsa, 16 cm Solingen Franz Güde Seria Kappa Kod produktu: 0096-16 |
Kuty nóż do cięcia dekoracyjnego Stal chromowo-molibdenowa X 50 CrMoV15 9 cm Kod produktu: 0704-09 Solingen Franz Güde Seria Kappa |
Nóż kuty filetowania, giętki 16 cm Kod produktu: 0765-16 FLEX Solingen Franz Güde Seria Kappa |
Niema cech do porównania | |||
Komentarze o produkcie