Profesjonalny widelec do mięsa. Niezbędny w każdej kuchni gdzie piecze się mięso w całości jak też nieoceniony w przy porcjowaniu dziczyzny.
Podstawowe parametry widelca:
- Seria: Kappa
- Kod produktu: 0096-00
- Długość zębów: 16 cm
- Możliwość mycia w zmywarce: TAK
Noże serii Kappa wykonane są z jednego kawałka szlachetnej stali molibdenowej (X 50 Cr MoV 15) wykuwanej ręcznie. Do uzyskania wyrobu gotowego, kawałek stali poddawany jest ponad 30 czynnościom obróbki mechanicznej i termicznej. Dzięki całkowicie ręcznemu procesowi produkcji uzyskiwane wyroby posiadają niezrównaną jakość i dokładność wykonania.
Noże z serii Kappa w czasie procesu produkcyjnego są poddawane między innymi procesowi hartowania w lodzie w temperaturze -82°C przez co posiadają one bardzo dużą twardość przy zachowaniu dużej elastyczności, co czyni je wspaniałym narzędziem w rękach każdego kto się nimi posługuje.
Dzięki temu, że noże serii Kappa wykonane zostały z pełnego metalu zapewniają jedyne w swoim rodzaju utrzymanie równowagi i balansu.
Tradycyjny sposób produkcji tych noży, a zarazem innowacyjny i ponadczasowy Design przyniosły serii Kappa nagrodę RED DOT DESIGN AWARD.
Szczegóły produktu
Szybkie porównanie
Produkt |
Nóż kuty Güde Kappa Solingen do cięcia dekoracyjnego, 9 cm | Kuty nóż do filetowania giętki 16 cm Solingen Franz Güde Seria Kappa |
Dostępność |
|
|
Cena |
418,70 zł
|
418,70 zł
|
Opis |
Kuty nóż do cięcia dekoracyjnego Stal chromowo-molibdenowa X 50 CrMoV15 9 cm Kod produktu: 0704-09 Solingen Franz Güde Seria Kappa |
Nóż kuty filetowania, giętki 16 cm Kod produktu: 0765-16 FLEX Solingen Franz Güde Seria Kappa |
Brak cech do porównania | ||
Komentarze do produktu
Twoje uznanie komentarza nie mogło być wysłane
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie mogło być wysłane