Widelec do mięsa, 16 cm
search
  • Widelec do mięsa, 16 cm

Widelec do mięsa, 16 cm Solingen Franz Güde Seria Kappa

410,57 zł
Brutto

Kuty widelec do porcjowania mięsa, 16 cm

Solingen Franz Güde Seria Kappa

Kod produktu: 0096-16

Ilość
W magazynie

Profesjonalny widelec do mięsa. Niezbędny w każdej kuchni gdzie piecze się mięso w całości jak też nieoceniony w przy porcjowaniu dziczyzny. 

Podstawowe parametry widelca:

  • Seria: Kappa
  • Kod produktu: 0096-00
  • Długość zębów: 16 cm
  • Możliwość mycia w zmywarce: TAK

Noże serii Kappa wykonane są z jednego kawałka szlachetnej stali molibdenowej (X 50 Cr MoV 15) wykuwanej ręcznie. Do uzyskania wyrobu gotowego, kawałek stali poddawany jest ponad 30 czynnościom obróbki mechanicznej i termicznej. Dzięki całkowicie ręcznemu procesowi produkcji uzyskiwane wyroby posiadają niezrównaną jakość i dokładność wykonania.

Noże z serii Kappa w czasie procesu produkcyjnego są poddawane między innymi procesowi hartowania w lodzie w temperaturze -82°C przez co posiadają one bardzo dużą twardość przy zachowaniu dużej elastyczności, co czyni je wspaniałym narzędziem w rękach każdego kto się nimi posługuje.

Dzięki temu, że noże serii Kappa wykonane zostały z pełnego metalu zapewniają jedyne w swoim rodzaju utrzymanie równowagi i balansu.

Tradycyjny sposób produkcji tych noży, a zarazem innowacyjny i ponadczasowy Design przyniosły serii Kappa nagrodę RED DOT DESIGN AWARD.

0096-16
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.