Widelec do mięsa, 16 cm

    Widelec do mięsa, 16 cm Solingen Franz Güde Seria Kappa

    410,57 zł
    Brutto
    Kod produktu: 0096-16

    Kuty widelec do porcjowania mięsa, 16 cm

    Solingen Franz Güde Seria Kappa

    Kod produktu: 0096-16

    Ilość
      W magazynie

    Profesjonalny widelec do mięsa. Niezbędny w każdej kuchni gdzie piecze się mięso w całości jak też nieoceniony w przy porcjowaniu dziczyzny. 

    Podstawowe parametry widelca:

    • Seria: Kappa
    • Kod produktu: 0096-00
    • Długość zębów: 16 cm
    • Możliwość mycia w zmywarce: TAK

    Noże serii Kappa wykonane są z jednego kawałka szlachetnej stali molibdenowej (X 50 Cr MoV 15) wykuwanej ręcznie. Do uzyskania wyrobu gotowego, kawałek stali poddawany jest ponad 30 czynnościom obróbki mechanicznej i termicznej. Dzięki całkowicie ręcznemu procesowi produkcji uzyskiwane wyroby posiadają niezrównaną jakość i dokładność wykonania.

    Noże z serii Kappa w czasie procesu produkcyjnego są poddawane między innymi procesowi hartowania w lodzie w temperaturze -82°C przez co posiadają one bardzo dużą twardość przy zachowaniu dużej elastyczności, co czyni je wspaniałym narzędziem w rękach każdego kto się nimi posługuje.

    Dzięki temu, że noże serii Kappa wykonane zostały z pełnego metalu zapewniają jedyne w swoim rodzaju utrzymanie równowagi i balansu.

    Tradycyjny sposób produkcji tych noży, a zarazem innowacyjny i ponadczasowy Design przyniosły serii Kappa nagrodę RED DOT DESIGN AWARD.

    Szczegóły produktu

    0096-16