
Nóż do twardych serów. Niezbędne wyposażenie dla wszystkich smakoszy serów długo dojrzewających. Krojenie parmezanu za pomocą tego noża to wręcz dziecinna zabawa. Bardzo mocna i ostra klinga zapewnia precyzyjne krojenie nawet najtwardszego kawałka sera.
Podstawowe parametry noża:
- Seria: Kappa
- Kod produktu: 0805-12
- Długość ostrza: 12 cm
- Możliwość mycia w zmywarce: TAK
Noże serii Kappa wykonane są z jednego kawałka szlachetnej stali molibdenowej (X 50 Cr MoV 15) wykuwanej ręcznie. Do uzyskania wyrobu gotowego, kawałek stali poddawany jest ponad 30 czynnościom obróbki mechanicznej i termicznej. Dzięki całkowicie ręcznemu procesowi produkcji uzyskiwane wyroby posiadają niezrównaną jakość i dokładność wykonania.
Noże z serii Kappa w czasie procesu produkcyjnego są poddawane między innymi procesowi hartowania w lodzie w temperaturze -82°C przez co posiadają one bardzo dużą twardość przy zachowaniu dużej elastyczności, co czyni je wspaniałym narzędziem w rękach każdego kto się nimi posługuje.
Dzięki temu, że noże serii Kappa wykonane zostały z pełnego metalu zapewniają jedyne w swoim rodzaju utrzymanie równowagi i balansu.
Tradycyjny sposób produkcji tych noży, a zarazem innowacyjny i ponadczasowy Design przyniosły serii Kappa nagrodę RED DOT DESIGN AWARD.
Szczegóły produktu
Szybkie porównanie
Produkt |
![]() |
![]() |
Dostępność |
|
|
Cena |
475,61 zł
|
479,67 zł
|
Opis |
Kuty nóż do chleba Güde Kappa Solingen Stal chromowo-molibdenowo wanadowa X 50 CrMoV15 21 cm Kod produktu: 0430-21 |
Ostrzałka kuta do noży kuta Gude Solingen KAPPA 26 cm Kod produktu: 0055-26 |
Brak cech do porównania | ||
Komentarze do produktu
Twoje uznanie komentarza nie mogło być wysłane
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie mogło być wysłane