Kuty nóż do sera 15 cm Solingen Franz Güde Seria Kappa
Nóż Güde Kappa Solingen kuty do sera
Wykonay z jednego kawałka stali
Stal chromowo-molibdenowo-wanadowa X 50 CrMoV15
15 cm
Kod produktu: 0290-15
2Nóż kuty do szpikowania
Güde Kappa Solingen
13 cm
Kod produktu: 0764-13
Solingen Franz Güde Seria Kappa
Niezbędne narzędzie przy szpikowaniu chudego mięsa. Mocna klinga z ostrym czubkiem z łatwością przebija się przez mięso, tworząc w ten sposób przestrzeń do umieszczania słoniny.
Podstawowe parametry noża:
Noże serii Kappa wykonane są z jednego kawałka szlachetnej stali molibdenowej (X 50 Cr MoV 15) wykuwanej ręcznie. Do uzyskania wyrobu gotowego, kawałek stali poddawany jest ponad 30 czynnościom obróbki mechanicznej i termicznej. Dzięki całkowicie ręcznemu procesowi produkcji uzyskiwane wyroby posiadają niezrównaną jakość i dokładność wykonania.
Noże z serii Kappa w czasie procesu produkcyjnego są poddawane między innymi procesowi hartowania w lodzie w temperaturze -82°C przez co posiadają one bardzo dużą twardość przy zachowaniu dużej elastyczności, co czyni je wspaniałym narzędziem w rękach każdego kto się nimi posługuje.
Dzięki temu, że noże serii Kappa wykonane zostały z pełnego metalu zapewniają jedyne w swoim rodzaju utrzymanie równowagi i balansu.
Tradycyjny sposób produkcji tych noży, a zarazem innowacyjny i ponadczasowy Design przyniosły serii Kappa nagrodę RED DOT DESIGN AWARD.
2Nóż kuty do szpikowania
Güde Kappa Solingen
13 cm
Kod produktu: 0764-13
Solingen Franz Güde Seria Kappa
Komentarze o produkcie