

Nóż Güde Kappa Solingen kuty do sera
Wykonay z jednego kawałka stali
Stal chromowo-molibdenowo-wanadowa X 50 CrMoV15
15 cm
Kod produktu: 0290-15
Nóż do krojenia sera w klasycznej formie. Klinga z czterema otworami zmniejszającymi tarcie. Otwory te powodują, że w czasie krojenia nie trzeba używać dużo siły. Klinga polerowana z rozdwojoną końcówką, za pomocą której z łatwością ułożysz pokrojone plasterki sera na półmisku, czy też desce. Nóż ten jest zdobywcą prestiżowej nagrody jako "najlepszy z najlepszych".
Podstawowe parametry noża:
Noże serii Kappa wykonane są z jednego kawałka szlachetnej stali molibdenowej (X 50 Cr MoV 15) wykuwanej ręcznie. Do uzyskania wyrobu gotowego, kawałek stali poddawany jest ponad 30 czynnościom obróbki mechanicznej i termicznej. Dzięki całkowicie ręcznemu procesowi produkcji uzyskiwane wyroby posiadają niezrównaną jakość i dokładność wykonania.
Noże z serii Kappa w czasie procesu produkcyjnego są poddawane między innymi procesowi hartowania w lodzie w temperaturze -82°C przez co posiadają one bardzo dużą twardość przy zachowaniu dużej elastyczności, co czyni je wspaniałym narzędziem w rękach każdego kto się nimi posługuje.
Dzięki temu, że noże serii Kappa wykonane zostały z pełnego metalu zapewniają jedyne w swoim rodzaju utrzymanie równowagi i balansu.
Tradycyjny sposób produkcji tych noży, a zarazem innowacyjny i ponadczasowy Design przyniosły serii Kappa nagrodę RED DOT DESIGN AWARD.
Zobacz także