
Kuty nóż do filetowania giętki 16 cm Solingen Franz Güde Seria Kappa
Nóż kuty filetowania, giętki 16 cm
Kod produktu: 0765-16 FLEX
Solingen Franz Güde Seria Kappa
Kuty nóż do trybowania
Stal chromowo-molibdenowo-wanadowa
X 50 CrMoV15
13 cm
Kod produktu: 0703-13
Solingen Franz Güde Seria Kappa
Nóż do trybowania. Wykorzystująć ten nóż z łatwością oczyścisz mięso z kości, ścięgien czy błon. Idealnie dobrany kształt klingi wspomaga wykonywanie pracy. Od tej pory oczyszczanie mięsa do przygotowywania potraw będzie pracą lekką i przyjemną.
Podstawowe parametry noża:
Noże serii Kappa wykonane są z jednego kawałka szlachetnej stali molibdenowej (X 50 Cr MoV 15) wykuwanej ręcznie. Do uzyskania wyrobu gotowego, kawałek stali poddawany jest ponad 30 czynnościom obróbki mechanicznej i termicznej. Dzięki całkowicie ręcznemu procesowi produkcji uzyskiwane wyroby posiadają niezrównaną jakość i dokładność wykonania.
Noże z serii Kappa w czasie procesu produkcyjnego są poddawane między innymi procesowi hartowania w lodzie w temperaturze -82°C przez co posiadają one bardzo dużą twardość przy zachowaniu dużej elastyczności, co czyni je wspaniałym narzędziem w rękach każdego kto się nimi posługuje.
Dzięki temu, że noże serii Kappa wykonane zostały z pełnego metalu zapewniają jedyne w swoim rodzaju utrzymanie równowagi i balansu.
Tradycyjny sposób produkcji tych noży, a zarazem innowacyjny i ponadczasowy Design przyniosły serii Kappa nagrodę RED DOT DESIGN AWARD.
Produkt |
![]() |
![]() |
Dostępność |
|
|
Cena |
465,00 zł
|
470,00 zł
|
Opis |
Kuty nóż do trybowania Stal chromowo-molibdenowo-wanadowa X 50 CrMoV15 13 cm Kod produktu: 0703-13 Solingen Franz Güde Seria Kappa |
Nóż Güde Kappa Solingen kuty do sera Wykonay z jednego kawałka stali Stal chromowo-molibdenowo-wanadowa X 50 CrMoV15 15 cm Kod produktu: 0290-15 |
Niema cech do porównania | ||
Komentarze o produkcie