

Kuty nóż do trybowania
Stal chromowo-molibdenowo-wanadowa
X 50 CrMoV15
13 cm
Kod produktu: 0703-13
Solingen Franz Güde Seria Kappa
Nóż do trybowania. Wykorzystująć ten nóż z łatwością oczyścisz mięso z kości, ścięgien czy błon. Idealnie dobrany kształt klingi wspomaga wykonywanie pracy. Od tej pory oczyszczanie mięsa do przygotowywania potraw będzie pracą lekką i przyjemną.
Podstawowe parametry noża:
Noże serii Kappa wykonane są z jednego kawałka szlachetnej stali molibdenowej (X 50 Cr MoV 15) wykuwanej ręcznie. Do uzyskania wyrobu gotowego, kawałek stali poddawany jest ponad 30 czynnościom obróbki mechanicznej i termicznej. Dzięki całkowicie ręcznemu procesowi produkcji uzyskiwane wyroby posiadają niezrównaną jakość i dokładność wykonania.
Noże z serii Kappa w czasie procesu produkcyjnego są poddawane między innymi procesowi hartowania w lodzie w temperaturze -82°C przez co posiadają one bardzo dużą twardość przy zachowaniu dużej elastyczności, co czyni je wspaniałym narzędziem w rękach każdego kto się nimi posługuje.
Dzięki temu, że noże serii Kappa wykonane zostały z pełnego metalu zapewniają jedyne w swoim rodzaju utrzymanie równowagi i balansu.
Tradycyjny sposób produkcji tych noży, a zarazem innowacyjny i ponadczasowy Design przyniosły serii Kappa nagrodę RED DOT DESIGN AWARD.
Zobacz także