

Nóż Güde Kappa Solingen kuty
do szpikowania
10 cm
Stal chromowo-molibdenowo-wanadowa
X 50 CrMoV15
Kod produktu: 0764-10
Nóż do szpikowania. Niezbędne narzędzie przy szpikowaniu chudego mięsa. Mocna klinga z ostrym czubkiem z łatwością przebija się przez mięso, tworząc w ten sposób przestrzeń do umieszczania słoniny.
Podstawowe parametry noża:
Noże serii Kappa wykonane są z jednego kawałka szlachetnej stali molibdenowej (X 50 Cr MoV 15) wykuwanej ręcznie. Do uzyskania wyrobu gotowego, kawałek stali poddawany jest ponad 30 czynnościom obróbki mechanicznej i termicznej. Dzięki całkowicie ręcznemu procesowi produkcji uzyskiwane wyroby posiadają niezrównaną jakość i dokładność wykonania.
Noże z serii Kappa w czasie procesu produkcyjnego są poddawane między innymi procesowi hartowania w lodzie w temperaturze -82°C przez co posiadają one bardzo dużą twardość przy zachowaniu dużej elastyczności, co czyni je wspaniałym narzędziem w rękach każdego kto się nimi posługuje.
Dzięki temu, że noże serii Kappa wykonane zostały z pełnego metalu zapewniają jedyne w swoim rodzaju utrzymanie równowagi i balansu.
Tradycyjny sposób produkcji tych noży, a zarazem innowacyjny i ponadczasowy Design przyniosły serii Kappa nagrodę RED DOT DESIGN AWARD.
Zobacz także