
Nóż do szpikowania. Niezbędne narzędzie przy szpikowaniu chudego mięsa. Mocna klinga z ostrym czubkiem z łatwością przebija się przez mięso, tworząc w ten sposób przestrzeń do umieszczania słoniny.
Podstawowe parametry noża:
- Seria: Kappa
- Kod produktu: 0764-10
- Długość ostrza: 10 cm
- Możliwość mycia w zmywarce: TAK
Noże serii Kappa wykonane są z jednego kawałka szlachetnej stali molibdenowej (X 50 Cr MoV 15) wykuwanej ręcznie. Do uzyskania wyrobu gotowego, kawałek stali poddawany jest ponad 30 czynnościom obróbki mechanicznej i termicznej. Dzięki całkowicie ręcznemu procesowi produkcji uzyskiwane wyroby posiadają niezrównaną jakość i dokładność wykonania.
Noże z serii Kappa w czasie procesu produkcyjnego są poddawane między innymi procesowi hartowania w lodzie w temperaturze -82°C przez co posiadają one bardzo dużą twardość przy zachowaniu dużej elastyczności, co czyni je wspaniałym narzędziem w rękach każdego kto się nimi posługuje.
Dzięki temu, że noże serii Kappa wykonane zostały z pełnego metalu zapewniają jedyne w swoim rodzaju utrzymanie równowagi i balansu.
Tradycyjny sposób produkcji tych noży, a zarazem innowacyjny i ponadczasowy Design przyniosły serii Kappa nagrodę RED DOT DESIGN AWARD.
Szybkie porównanie
Produkt |
![]()
Wyprzedaż!
Kuty nóż do obierania, 6 cm Solingen Franz Güde Seria Kappa
|
![]() |
![]() |
Dostępność |
|
|
|
Cena |
288,62 zł
|
288,62 zł
|
292,68 zł
|
Opis |
Nóż Güde Kappa Solignen do obierania, 6 cm Stal chromowo-molibdenowo wanadowa X 50 CrMoV15 Kod produktu: 0703-06 Solingen Franz Güde Seria Kappa |
Widelec do steków Solingen Franz Güde Seria Kappa Kod produktu: 13 |
Nóż kuty do szpikowania Güde Kappa Solingen 13 cm Kod produktu: 0764-13 Solingen Franz Güde Seria Kappa |
Brak cech do porównania | |||
Komentarze do produktu
Twoje uznanie komentarza nie mogło być wysłane
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie mogło być wysłane