Kuty nóż do szpikowania, 10 cm Solingen Franz Güde Seria Kappa
    Franz Güde

    Kuty nóż do szpikowania, 10 cm Solingen Franz Güde Seria Kappa

    Indeks: 0764-10
    360,00 zł
    Brutto

    Nóż Güde Kappa Solingen kuty

    do szpikowania

    10 cm

    Stal chromowo-molibdenowo-wanadowa

    X 50 CrMoV15

    Kod produktu: 0764-10

    Nóż do szpikowania. Niezbędne narzędzie przy szpikowaniu chudego mięsa. Mocna klinga z ostrym czubkiem z łatwością przebija się przez mięso, tworząc w ten sposób przestrzeń do umieszczania słoniny.

    Podstawowe parametry noża:

    • Seria: Kappa
    • Kod produktu: 0764-10
    • Długość ostrza: 10 cm
    • Możliwość mycia w zmywarce: TAK

    Noże serii Kappa wykonane są z jednego kawałka szlachetnej stali molibdenowej (X 50 Cr MoV 15) wykuwanej ręcznie. Do uzyskania wyrobu gotowego, kawałek stali poddawany jest ponad 30 czynnościom obróbki mechanicznej i termicznej. Dzięki całkowicie ręcznemu procesowi produkcji uzyskiwane wyroby posiadają niezrównaną jakość i dokładność wykonania.

    Noże z serii Kappa w czasie procesu produkcyjnego są poddawane między innymi procesowi hartowania w lodzie w temperaturze -82°C przez co posiadają one bardzo dużą twardość przy zachowaniu dużej elastyczności, co czyni je wspaniałym narzędziem w rękach każdego kto się nimi posługuje.

    Dzięki temu, że noże serii Kappa wykonane zostały z pełnego metalu zapewniają jedyne w swoim rodzaju utrzymanie równowagi i balansu.

    Tradycyjny sposób produkcji tych noży, a zarazem innowacyjny i ponadczasowy Design przyniosły serii Kappa nagrodę RED DOT DESIGN AWARD.

     

    Szczegóły produktu