
Nóż do chleba 23 cm Oliva Line Burgvogel
Nóż do chleba OLIVA line Burgvogel 23 cm
- wysokiej jakości stal chromowo-molibdenowa X 50 CrMoV 15
- kuty z jednego kawałka stali
- hartowanie olejowo-lodowe
- twardość stali 56+/-1HRC
Nóż Güde Santoku z grantonami, długość ostrza 18 cm
Kod produktu: 1546-18
Nóż Santoku wywodzi swoje pochodzenie z Japoni. W wolnym tłumaczeniu słowo "Santoku" oznacza "trzy cnoty" i do trzech głównych zastosowań nóż ten został przeznaczony. Idealnie nadaje się do krojenia, siekania i krojenia w kostkę. Każdy kto choć raz miał taki nóż w ręce z niechęcią używa innych noży! Nóż ten szczególnie nadaje się do cięcia ryb, warzyw, mięsa z drobnymi kostkami lub mięsa bez kości. Dzięki odpowiednio dobranemu stosunkowi długości ostrza do długości uchwytu nóż jest doskonale zbalansowany dzięki czemu praca nim to prawdziwa przyjemność. Wyżłobienia na klindze zmniejszające opór w czasie cięcia, dzięki tworzeniu małych przestrzeni powietrznych pomiędzy klingą a ciętym materiałem. Szczególnie polecany jest dla osób o drobnej budowie ciała. Musisz go mieć!
Podstawowe parametry noża:
Noże serii Alpha wykonane są z jednego kawałka szlachetnej stali chromowo-wanadowo-molibdenowej wykuwanej ręcznie. Do uzyskania wyrobu gotowego, kawałek stali poddawany jest ponad 30 czynnościom obróbki mechanicznej i termicznej. Dzięki całkowicie ręcznemu procesowi produkcji uzyskiwane wyroby posiadają niezrównaną jakość i dokładność wykonania.
Dzięki temu, że noże serii Alpha wykonane zostały z jednego kawałka metalu oraz dzięki dodatkowym wzmocnieniom na początku i końcu uchwytu zapewniają jedyne w swoim rodzaju utrzymanie równowagi noża w czasie pracy.
Polerowane na lustro uchwyty wykonane są z tworzywa sztucznego zwanego Hostaform, które odporne jest na zmiany środowiska pracy. Dzięki temu, oraz dzięki bardzo dużemu zakresowi rodzajów noży wchodzących w skład serii Alpha, seria ta jest idealnym wyposażeniem dla profesjonalnych kucharzy jak również dla wielbicieli gotowania.
Komentarze o produkcie