Nóż uniwersalny. Niezbędny nóż w wyposażenieu każdej kuchni. Narzędzie do wszelkicch prac przygotowawczych jak i krojenia mięsa i wędlin. Sprawdza się wszędzie tam gdzie potrzeba pewnego i dokładnego cięcia
Podstawowe parametry noża:
- Seria: Alpha
- Kod produktu: 1765-16
- Długość ostrza: 16 cm
- Możliwość mycia w zmywarce: TAK
Noże serii Alpha wykonane są z jednego kawałka szlachetnej stali chromowo-wanadowo-molibdenowej wykuwanej ręcznie. Do uzyskania wyrobu gotowego, kawałek stali poddawany jest ponad 30 czynnościom obróbki mechanicznej i termicznej. Dzięki całkowicie ręcznemu procesowi produkcji uzyskiwane wyroby posiadają niezrównaną jakość i dokładność wykonania.
Dzięki temu, że noże serii Alpha wykonane zostały z jednego kawałka metalu oraz dzięki dodatkowym wzmocnieniom na początku i końcu uchwytu zapewniają jedyne w swoim rodzaju utrzymanie równowagi noża w czasie pracy.
Polerowane na lustro uchwyty wykonane są z tworzywa sztucznego zwanego Hostaform, które odporne jest na zmiany środowiska pracy. Dzięki temu, oraz dzięki bardzo dużemu zakresowi rodzajów noży wchodzących w skład serii Alpha, seria ta jest idealnym wyposażeniem dla profesjonalnych kucharzy jak również dla wielbicieli gotowania.
Szczegóły produktu
Karta katalogowa
- Długość ostrza
- 16 cm
- Możliwość mycia w zmywarce
- TAK
- Materiał klingi
- stal nierdzewna chromowo- molybdenowo-wanadowa
- Twardość HRC
- 57-58
Szybkie porównanie
Produkt |
Nóż do trybowania Güde Solingen 16 cm | Widelec do mięsa Güde Alpha 18 cm |
Dostępność |
|
|
Cena |
341,46 zł
|
349,59 zł
|
Opis |
Nóż do trybowania, ostrze o długości 16 cm Kod produktu: 1703-16 Güde Solingen Seria Alpha |
WiWidelec do mięsa Güde Alpha 18 cm Kod produktu: 1096-18 |
Długość ostrza |
16 cm | |
Możliwość mycia w zmywarce |
TAK | TAK |
Materiał klingi |
stal nierdzewna chromowo- molybdenowo-wanadowa | stal nierdzewna chromowo- molybdenowo-wanadowa |
Twardość HRC |
57-58 | 57-58 |
Długość części roboczej |
18 cm | |
Rodzaj klingi |
sztywna | |
Komentarze do produktu
Twoje uznanie komentarza nie mogło być wysłane
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie mogło być wysłane